معرفی بیماری و درمان لوپوس

لیست محتوا

سیستم ایمنی به عنوان اولین خط دفاعی بدن وظیفه محافظت در برابر عوامل بیماری‌زا را برعهده دارد. حال تصور کنید که سیستم ایمنی به اشتباه بافت‌های بدن را به عنوان عامل بیماری‌زا شناسایی کرده و به آن‌ها حمله کند. در اثر این اتفاق شاهد ابتلا به بیماری به نام لوپوس هستیم. در این مطلب از مجله زادمهر تصمیم داریم در رابطه با این بیماری و درمان لوپوس صحبت کرده و اطلاعاتی را در این باره بیان کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره با ما همراه شوید.

بیماری لوپوس چیست؟

لوپوس اریتماتوز سیستمیک یا به اختصار لوپوس، یک بیماری خودایمنی مزمن است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های سالم حمله می‌کند. به عبارت ساده‌تر، در این بیماری، سیستم دفاعی بدن که وظیفه مبارزه با عفونت‌ها را بر عهده دارد، به سلول‌های خودی آسیب می‌رساند و باعث التهاب و تخریب بافت‌های مختلف بدن می‌شود.

علت دقیق لوپوس ناشناخته است، اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی در بروز آن نقش دارند. عوامل محیطی مانند نور خورشید، برخی داروها، عفونت‌ها و استرس می‌توانند در افرادی که مستعد ابتلا به لوپوس هستند، این بیماری را تحریک کنند.

بیماری لوپوس چیست؟ - What is lupus disease?

آیا لوپوس همان سرطان خون است؟

لوپوس و سرطان خون دو بیماری کاملاً متفاوت هستند. سرطان خون نوعی بیماری است که با رشد غیرطبیعی سلول‌های خونی مشخص می‌شود. هرچند که لوپوس می‌تواند برخی از علائم مشابه سرطان خون داشته باشد و در برخی موارد خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را افزایش دهد، اما این دو بیماری از نظر علت، مکانیسم ایجاد و درمان کاملاً متفاوت هستند.

آیا لوپوس باعث مرگ می‌شود؟

لوپوس، بیماریی است که می‌تواند عوارض جدی برای سلامتی ایجاد کند، اما به طور مستقیم باعث مرگ نمی‌شود. این بیماری خودایمنی، با حمله سیستم ایمنی به بافت‌های سالم بدن، می‌تواند التهاب و آسیب در اندام‌های مختلفی از جمله کلیه‌ها، قلب و ریه‌ها ایجاد کند. عوارض ناشی از لوپوس مانند نارسایی کلیه یا عفونت‌های فرصت‌طلب، در صورت عدم کنترل بیماری می‌توانند تهدیدکننده حیات باشند. با این حال، با تشخیص زودهنگام، درمان مناسب و مراقبت‌های پزشکی منظم، می‌توان عوارض لوپوس را مدیریت کرد و کیفیت زندگی بیماران را بهبود بخشید.

لوپوس از نظر طب سنتی

از نظر طب سنتی لوپوس به دلیل اختلال در تعادل مزاج‌ها به ویژه غلبه سودا ایجاد می‌شود. همین موضوع باعث می‌گردد تا اصلاح تغذیه و بهبود سبک زندگی به عنوان یک راهکار اصولی برای درمان این عارضه در نظر گرفته شود.

متخصصان طب سنتی با بررسی شرایط فرد بیمار یک برنامه دقیق و شخصی‌سازی شده برای او در نظر می‌گیرند تا کمک کنند شرایط جسمی و روحی وی بهبود یابد.

انواع لوپوس

لوپوس انواع مختلفی دارد که هر کدام با علائمی متفاوت شناخته می‌شود. انواع لوپوس به شرح زیر است:

لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE)

شایع‌ترین نوع لوپوس، لوپوس اریتماتوز سیستمیک یا SLE است. این بیماری به دلیل تأثیرگذاری بر سیستم‌های مختلف بدن، از جمله پوست، مفاصل، کلیه‌ها، قلب، ریه‌ها و مغز، به عنوان یک بیماری سیستمیک شناخته می‌شود. علائم SLE بسیار متنوع و متغیر هستند و ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشند. التهاب مزمن یکی از ویژگی‌های اصلی SLE است که می‌تواند به آسیب اندام‌ها منجر شود. تشخیص دقیق SLE بر اساس ترکیبی از علائم بالینی، آزمایش‌های خون و بررسی‌های تصویربرداری انجام می‌شود.

لوپوس پوستی (Cutaneous Lupus)

لوپوس پوستی نوعی از لوپوس است که عمدتاً بر پوست تأثیر می‌گذارد. این نوع لوپوس به چند زیرگروه تقسیم می‌شود که هر کدام دارای ویژگی‌های بالینی متفاوتی هستند:

  • لوپوس پوستی حاد: لوپوس پوستی حاد با بثورات پوستی پروانه‌ای شکل روی گونه‌ها و بینی مشخص می‌شود.
  • لوپوس پوستی تحت حاد: لوپوس پوستی تحت حاد با بثورات قرمز و پوسته پوسته همراه است که اغلب با قرار گرفتن در معرض نور خورشید تشدید می‌شود.
  • لوپوس پوستی مزمن (دیسکوئید): لوپوس پوستی مزمن با ضایعات پوستی قرمز و فلس‌دار مشخص می‌شود که اغلب به صورت دایره‌ای یا بیضی شکل هستند.

در برخی موارد، افراد مبتلا به لوپوس پوستی ممکن است در آینده به لوپوس سیستمیک نیز مبتلا شوند.

لوپوس پوستی - Cutaneous Lupus

لوپوس نوزادی (Neonatal Lupus)

لوپوس نوزادی یک بیماری نادر است که در نوزادانی متولد می‌شود که مادرانشان به لوپوس مبتلا هستند. این بیماری به دلیل انتقال آنتی‌بادی‌های مادری به جنین رخ می‌دهد. نوزادان مبتلا به لوپوس نوزادی ممکن است بثورات پوستی، مشکلات کبدی، کم خونی و مشکلات قلبی را تجربه کنند. خوشبختانه، بیشتر علائم لوپوس نوزادی پس از تولد به طور خود به خود برطرف می‌شود.

لوپوس ناشی از دارو (Drug-Induced Lupus)

برخی داروها می‌توانند باعث ایجاد علائمی مشابه لوپوس شوند. این نوع لوپوس به عنوان لوپوس ناشی از دارو شناخته می‌شود. معمولاً با قطع مصرف دارو، علائم این نوع لوپوس برطرف می‌شود. برخی از داروهایی که می‌توانند باعث ایجاد لوپوس شوند عبارتند از:

  • داروهای ضد تشنج
  • داروهای ضد مالاریا
  • داروهای فشار خون
  • برخی آنتی‌بیوتیک‌ها

علائم اولیه لوپوس

بیماری لوپوس با یک سری نشانه‌ها شناخته می‌شود. از مهم‌ترین این علائم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • خستگی مفرط
  • تب بدون علت مشخص
  • درد مفاصل و تورم
  • بثورات پوستی، به‌ویژه بثورات پروانه‌ای شکل روی گونه‌ها و بینی
  • حساسیت به نور خورشید
  • ریزش مو
  • زخم‌های دهان و بینی
  • تغییرات ناخن
  • تورم غدد لنفاوی

علائم لوپوس خاموش

لوپوس خاموش با علائم زیر همراه است:

درمان لوپوس

متخصصان طب سنتی راهکارهای بسیاری را برای درمان لوپوس توصیه می‌کنند. از مهم‌ترین این راهکارها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

برای درمان لوپوس چه بخوریم؟

رژیم غذایی مناسب برای بیماران مبتلا به لوپوس نقش مهمی در کنترل علائم بیماری و بهبود کیفیت زندگی دارد. مصرف غذاهای غنی از کلسیم مانند لبنیات کم‌چرب، مغزها و سبزیجات برگ سبز تیره، به تقویت استخوان‌ها که در اثر مصرف برخی داروهای لوپوس ضعیف می‌شوند، کمک می‌کند. همچنین، قرار گرفتن در معرض نور خورشید برای سنتز ویتامین D در بدن ضروری است. ویتامین D به جذب کلسیم کمک کرده و نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی دارد. علاوه بر این، مصرف غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ مانند ماهی‌های چرب (سالمون، قزل‌آلا)، گردو و دانه کتان، میوه‌ها و سبزیجات به کاهش التهاب و بهبود عملکرد قلبی عروقی کمک می‌کند.

درمان لوپوس با غذاهای دارای امگا 3 - Omega 3 foods for lupus disease treatment

آمپول برای درمان لوپوس

بیماری لوپوس با وجود چالش‌های درمانی، گام مهمی به سوی کنترل بهتر برداشته است. داروی تزریقی بنلیستا به عنوان اولین داروی اختصاصی برای درمان لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) معرفی شده است. این دارو با هدف قرار دادن سیستم ایمنی بدن، التهاب و آسیب به بافت‌ها را کاهش می‌دهد و به این ترتیب به بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک می‌کند. اگرچه هزینه بالای درمان با بنلیستا ممکن است برای برخی بیماران چالش‌برانگیز باشد، اما این دارو به عنوان یک گزینه درمانی امیدوارکننده برای افرادی که به درمان‌های معمول پاسخ نمی‌دهند، مطرح شده است.

برای درمان لوپوس پیش چه دکتری بریم؟

اگر با بیماری لوپوس دست و پنجه نرم می‌کنید، بهتر است برای درمان سراغ متخصصان طب سنتی بروید. چرا که متخصصان طب سنتی به شما کمک خواهند کرد تا این بیماری را با استفاده از داروهای ارگانیک و بدون عارضه درمان کنید.

درمان لوپوس پوستی

متخصصان طب سنتی برای درمان لوپوس پوستی راهکارهای زیر را توصیه می‌کنند:

  • بدن خود را با استفاده از روغن نارگیل هر شب چرب کنید. مرطوب نگه داشتن بدن به کاهش علائم لوپوس پوستی کمک خواهد کرد.
  • از عسل استفاده کرده و زخم و خشکی‌ها را با این ماده مرطوب نگه دارید.
  • کمی گل محمدی به وان حمام اضافه کرده و با استفاده از آن دوش بگیرید.

درمان لوپوس از نظر طب سنتی

برای درمان لوپوس بهتر است سراغ محصولات گیاهی بروید که اثر ضدالتهابی دارند. زردچوبه، زنجبیل و همچنین گل گاوزبون می‌تواند در بهبود علائم این عارضه موثر باشد. البته بهتر است قبل از مصرف حتما با متخصصان طب سنتی مشورت کنید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب از مجله زادمهر به بررسی بیماری لوپوس پرداختیم و اطلاعاتی را در این باره بیان کردیم. برای استفاده از هر کدام از محصولات ما بهتر است ابتدا با متخصصان طب سنتی همکار مشورت کنید تا یک برنامه درمانی ویژه برای شما در نظر گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مزاج خود را می‌دانید؟

مزاج خود را وارد کنید