درمان سردردهای میگرنی و سردردهای صبحگاهی بویژه با منشاء کبدی
التیامدهنده درد مفاصل
داروی کمکی در درمان کمردرد و دردهای سیاتیکی
شکل و مقدار دارو
قرص / ۱۰۰ عدد
چرا این دارو؟
اطریفل معرب کلمه ترىپهلای (Triphala) هندی بوده که به ترکیبات حاوی هلیله، بلیله و آمله گفته میشده است. دودر تریپ یا اطریفل افتیونی علاوه بر ترکیبات مذکور حاوی گیاهان دیگری است که آرامبخش و مفید برای کبد میباشند. از آنجا که در بسیاری از موارد، مشکلات کبدی و گوارشی موجب بروز سردرد روزانه، میگرن و خستگی میگردد، لذا وجود این ترکیبات باعث شده تا در کنار ترکیبات آرامبخش (همچون گاوزبان و گل سرخ) فرآورده، اثربخشی مناسبی در درمان اینگونه مشکلات عصبی داشته باشد. در طب سنتی، فرآورده جهت پاکسازی معده، تنقیه مغز، دفع سودا و بلغم و همچنین درمان مالیخولیا که همان افسردگی و وسواس میباشد، مورد مصرف قرار میگرفته است.
هلیله حاوی تانن، اسیدهای میوه و اسیدهای چرب است و در کاهش کلسترول مؤثر است. همچنین این گیاه دارای ماده مؤثرهای به نام چبولاژیکاسید است که با مهار مالتاز و آلفاگلوکوزیداز باعث مهار جذب قندها و کمک به درمان دیابت میشود. بلیله نیز دارای تانن و ترکیبات فنلی است و اثرات آنتیاکسیدانی و آنتیباکتریال از خود نشان میدهد. آمله حاوی آسکوربیکاسید (ویتامین ث)، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی است و توان آنتیاکسیدانی بالایی دارد و طبق برخی مطالعات میتواند به تشکیل موکوس در دستگاه گوارش کمک کرده و باعث بهبود زخمهای گوارشی شود. گلگاوزبان حاوی ترکیبات فنلی و سیانیدینها است که طبق تحقیقات، اثرات ضد اضطراب و افسردگی گیاه را به دلیل وجود آنها میدانند. همچنین این گیاه باعث مهار فاکتورهای التهابی مانند مسیر سیکلواکسیژناز میگردد. گل سرخ دارای مقادیر قابلتوجهی از آسکوربیکاسید (ویتامین ث)، فلاونوئیدها و اسیدهای چرب بلند غیراشباع است و طبق مطالعات باعث بروز خاصیت آنتیاکسیدانی، ضد افسردگی و جلوگیری از آتروفی رشتههای عصبی توسط بتاآمیلویید میشود. تربد حاوی متابولیتهای ثانویه مانند آلفا و بتاتورپتیین، ساپونینها، اسکوپولتین و کومارینها است. این گیاه دارای اثر محافظت از کبد است که آن را به ساپونینهای موجود در ترکیب نسبت میدهند. این گیاه در مطالعات، اثرات ضد التهاب و درد و کاهش علائم آرتریت را نشان داده است. در مطالعات نشان داده شده که افتیمون میتواند باعث افزایش رهاسازی و فعال شدن گیرندههای گابا شود.
عوارض جانبی
افتیمون و ترید خاصیت ملینی داشته و بنابراین ممکن است موجب لینت مزاج یا کرامپ شکمی گردد که میزان آن در طول دوره درمان کاهش مییابد.
موارد منع مصرف
در صورت وجود حساسیت شناخته شده به هریک از اجزا فرآورده
زنان باردار
وضعیت مصرف در بارداری و شیردهی
مصرف در بارداری: بهدلیل احتمال ایجاد اسپاسم عضلات صاف، مصرف دارو در بارداری توصیه نمیگردد.
مصرف در شیردهی: مجاز است، البته ممکن است موجب تغییر طعم شیر و ایجاد اسهال و دلپیچه برای نوزاد گردد.
نکات قبل از مصرف
در صورت مصرف همزمان با داروهای ملین، دوز داروها کاهش یابد.
در صورت فراموش نمودن یک دوز، دوز بعدی را در زمان خود مصرف نموده و از افزایش دوز بعدی اجتناب نمایید.
این دارو مسکن نبوده بلکه باعث التیام کامل درد بعد از یک دوره درمان میشود.
تداخلات دارویی:
به دلیل وجود افتیمون و تربد احتمال تشدید اثر محصولات ملین وجود دارد.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.